Mad og sundhedslinjen

Mad og sundhedslinjen

FORMÅL


At den unge under STU-uddannelsen udvikler kompetencer i at træffe et bevidst valg i forhold til mad og sundhed, samt tilegner sig færdigheder i at lave mad med henblik på en fremtidig voksen tilværelse, hvor den unge flytter hjemmefra, i egen bolig eller bofællesskab.


INDHOLD


Der er mulighed for 2 spor:


KØKKEN ALMEN hvor der opnås færdigheder med henblik på husholdning i eget hjem eller i bofællesskab.

 

ERHVERV hvor der opnås færdigheder med henblik på muligt erhverv indenfor køkkenområdet.




Køkken almen


Køkkenhygiejne og personlig hygiejne

Lave mad efter opskrifter under løbende vejledning og hjælp

Metoder ved madlavning

Viden om brugen af og opbevaring af madvarer

Kendskab til køkkenredskaber


Mad og sund livsstil:

Sund mad, kostråd – Y-tallerken, søvn, motion

Planlægning af måltider – finde opskrifter, indkøbssedler og indkøb, madlavning, økonomi


Indkøbsvaner:

Madvalg, mærker, indkøbsmuligheder


Miljø:

Kemien i hverdagen, Genbrug, Miljømærker, Dyrevelfærd


Virksomhedsbesøg:

Gårdbesøg, Bazar Vest, Gl. Estrup, Torvemarked, Plukke bær og frugt


Højtider og traditioner.



Køkken som erhverv


Metoder

Råvarer, kvalitet, pris, sæson

Sund mad og madplanlægning

Arbejdsplanlægning

Hygiejnecertifikat

Virksomhedsbesøg