FORMÅL
At den unge under STU-uddannelsen udvikler kompetencer i at træffe et bevidst valg i forhold til mad og sundhed, samt tilegner sig færdigheder i at lave mad med henblik på en fremtidig voksen tilværelse, hvor den unge flytter hjemmefra, i egen bolig eller bofællesskab.
INDHOLD
Der er mulighed for 2 spor:
KØKKEN ALMEN hvor der opnås færdigheder med henblik på husholdning i eget hjem eller i bofællesskab.
ERHVERV hvor der opnås færdigheder med henblik på muligt erhverv indenfor køkkenområdet.
Køkken almen
Køkkenhygiejne og personlig hygiejne
Lave mad efter opskrifter under løbende vejledning og hjælp
Metoder ved madlavning
Viden om brugen af og opbevaring af madvarer
Kendskab til køkkenredskaber
Mad og sund livsstil:
Sund mad, kostråd – Y-tallerken, søvn, motion
Planlægning af måltider – finde opskrifter, indkøbssedler og indkøb, madlavning, økonomi
Indkøbsvaner:
Madvalg, mærker, indkøbsmuligheder
Miljø:
Kemien i hverdagen, Genbrug, Miljømærker, Dyrevelfærd
Virksomhedsbesøg:
Gårdbesøg, Bazar Vest, Gl. Estrup, Torvemarked, Plukke bær og frugt
Højtider og traditioner.
Køkken som erhverv
Metoder
Råvarer, kvalitet, pris, sæson
Sund mad og madplanlægning
Arbejdsplanlægning
Hygiejnecertifikat
Virksomhedsbesøg