Linjer og fag på STU

Værkstedslinjen


Linjen er opdelt i metal, træ og grønt værksted. Alle med mulighed for at fordybe sig i viden, teknik og udarbejdelse af godt arbejde og lækre produkter.


Der arbejdes med træ, metal, motor og samt grønt udearbejde og brænde.

Mad og sundhedslinjenPå linjen foregår både ADL og botræning, men også erhvervsmæssig træning.


De små køkkener: Hvor der opnås færdigheder med henblik på husholdning i eget hjem eller i bofællesskab.

 

Det lune køkken: Hvor der opnås gundliggende viden om mad, madvarer og hygiejne, samt færdigheder med henblik på muligt erhverv indenfor køkkenområdet hvor der laves mad til større grupper.

Medielinjen


På linjen arbejdes med at gå på arbejde via Medieproduktion.


Der arbejdes med programmer og maskiner indenfor foto & video, redigering og animering, print produktion, skilteproduktion, 3d-print og laserskæring.


Designlinjen


På linjen arbejdes med at gå på arbejde via et stykke kreativt arbejde.


Der arbejdes med forskellig kreative teknikker og materialer og der skabes produkter der underbygger den udvikling, som er aftalt med eleven.


Derudover udbydes følgende fag på STU:


Skolefag:

Skolefag er en mulighed for at dygtiggøre sig fagligt indenfor dansk og matematik


Musik:

Her er der mulighed for at prøve sig selv af i vores dertil indrettet musiklokale. Her er både mulighed for solospil samt mulighed for at spille sammen som band.


Hold idræt:

Vi tager i hallen og spiller forskellige boldspil sammen. Der bliver øvet samarbejde og kommunikation.


Motionscenter:

Vi går i eget motionscenter og træner kroppen. Her er der mulighed for at få lagt et personligt træningsprogram og få en god snak om kroppen, samt vigtigheden i en sund livsstil med motion som en naturlig del af det.


Livsmestring og selvforståelse:

Et meget personligt udviklende fag enten solo eller i små grupper, hvor der arbejdes med forståelse af sig selv samt nogle af de ungdomsmæssige udfordringer eleverne møder. Linjer             Værksted -  Mad og sundhed  -  Medier - Design

 klik på en linje for at læse mere om den


På STU Syddjurs vælger eleverne en faglig linje for et halvt år af gangen. Her er eleverne 1-3 dage om ugen. Generelt har linjerne til formål at undervise eleverne i nogle færdigheder, som peger i retning af muligheder på arbejdsmarkedet. Det kan være både på det generele plan, hvor det handler om den struktur eller adfærd man skal lære for at kunne løse en opgave, den personlige indsigt og ageren eller en specifik faglighed man behøver for at lave et bestemt produkt. Udover retningen imod arbejdsmarkedet har hver linje også et Botræningselement i sig, hvor forskellige færdigheder trænes.


Grundsætningen for linje arbejdet er:


Starte og forstå en opgave - Få så meget kvalitet i opgaven, at den har værdi for andre - gør opgaven færdig.


Denne sætning dækker over, at eleverne skal lære og øve faglige færdigheder. At de skal kunne anvende færdigheden til at lave et produkt, som har en værdi hvor det rent faktisk er både præsentabelt og så godt, at det har en værdi. Det at nogle produkter kan sælges er med til at give eleverne meget konkret anerkendelse, men også at træne imod at skulle passe et arbejde i en eller anden form i fremtiden.