Mad og sundheds linjen

Mad og sundhed linjen

FORMÅL


At den unge under STU-uddannelsen udvikler kompetencer i at træffe et bevidst valg i forhold til mad og sundhed, samt tilegner sig færdigheder i at lave mad med henblik på en fremtidig voksen tilværelse, hvor den unge flytter hjemmefra, i egen bolig eller bofællesskab.


INDHOLD


Der er mulighed for 2 spor:


KØKKEN ALMEN hvor der opnås færdigheder med henblik på husholdning i eget hjem eller i bofællesskab.

 

ERHVERV hvor der opnås færdigheder med henblik på muligt erhverv indenfor køkkenområdet.




Køkken almen


  • Køkkenhygiejne og personlig hygiejne
  • Lave mad efter opskrifter under løbende vejledning og hjælp
  • Metoder ved madlavning
  • Viden om brugen af og opbevaring af madvarer
  • Kendskab til køkkenredskaber


Mad og sund livsstil:

  • Sund mad, kostråd – Y-tallerken, søvn, motion
  • Planlægning af måltider – finde opskrifter, indkøbssedler og indkøb, madlavning, økonomi


Indkøbsvaner:

  • Madvalg, mærker, indkøbsmuligheder


Miljø:

  • Kemien i hverdagen, Genbrug, Miljømærker, Dyrevelfærd


Virksomhedsbesøg:

  • Gårdbesøg, Bazar Vest, Gl. Estrup, Torvemarked, Plukke bær og frugt


Højtider og traditioner.



Køkken som erhverv


  • Metoder
  • Råvarer, kvalitet, pris, sæson
  • Sund mad og madplanlægning
  • Arbejdsplanlægning
  • Hygiejnecertifikat
  • Virksomhedsbesøg